Δημοσίευση : Σεπτέμβριος 8, 2019

Με εκπλήξεις από τους Μπαλάγκα και Παπαλέξη οι δημαιρεσίες στο Δήμο Αρταίων.

Μέσα σε κλίμα χαμηλών τόνων και προσπάθεια συναίνεσης και συνεργασίας, πραγματοποιήθηκαν οι δημαιρεσίες του Δήμου Αρταίων, με την εκλογή του νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών των Επιτροπών του Δήμου.

Κι ενώ για την διοίκηση του Δήμου δεν βρέθηκε «ζωτικός χώρος» για την σύμπραξη και συνεργασία των δημοτικών παρατάξεων, αυτός φαίνεται να …περίσσεψε στην εκλογή των οργάνων του δημοτικού συμβουλίου.

Ειδικότερα συγκεντρώνοντας τα 2/3 των ψήφων των συναδέλφων του στο Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας, ο Κώστας Τράμπας που αποτελούσε την πρόταση του Δημάρχου Χρήστου Τσιρογιάννη, είναι ο νέος Πρόεδρος του Σώματος  για την νέα αυτοδιοικητική περίοδο, ενώ σαφείς αποστάσεις από την επιλογή αυτή πήρε με δήλωσή της η επικεφαλής της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Τζένη Ταπραντζή – Κοίλια και ο συνδυασμός της.

Ο Κώστας Τράμπας σε σύνολο 32 ψήφων, καθώς απουσίαζε για λόγους ανωτέρας βίας ο γιατρός Στέφανος Παπακίτσος, πήρε  22 θετικές ψήφους, ενώ 10 ήταν τα  Λευκά. Έτσι ο κ. Τράμπας φαίνεται να πήρε τις ψήφους του συνδυασμού του, τις ψήφους του συνδυασμού ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ και τις ψήφους του συνδυασμού ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ, καταγράφοντας κι εδώ μια …απώλεια.

Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη  ο Αθανάσιος Μιχάλης         από τον συνδυασμό της μείζονος πλειοψηφίας «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», με 16 θετικές ψήφους, 15 Λευκά και μία άκυρη.

Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη  ο Σπύρος Τσαρακλημάνης           από τον συνδυασμό της ελάσσονος μειοψηφίας ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, με 28 θετικές ψήφους, 3 Λευκά και μία άκυρη.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Στην Οικονομική Επιτροπή εκ μέρους του Προέδρου της και Δημάρχου Χρήστου Τσιρογιάννη έγινε ο ορισμός των 2 μελών, δηλαδή των αντιδημάρχων Χριστόφορου Σιαφάκα και Κων/νου Χαρακλιά με αναπληρωματικούς τους Γιώργο Πανέτα και Παντελή Κολέτσιο αντίστοιχα.

Τα υπόλοιπα μέλη της εξελέγησαν ως εξής:

Από την πλειοψηφία και τον συνδυασμό ΑΡΤΙΝΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, εξελέγησαν ο Νικόλαος Λιόντος και Δημήτριος Σφήκας με 10 ψήφους και αναπληρωματικούς τους Μιχάλη Κοτσαρίνη και Σωτήρη Χρηστούλη αντίστοιχα.

Από την μειοψηφία και τον συνδυασμό ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ εξελέγη η Τζένη Ταπραντζή με 6 ψήφους και αναπληρωματικό τον Απόστολο Πλατσούκα.

Από τον συνδυασμό ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ εξελέγη η Βίκυ Βασιλάκη με 6 ψήφους και αναπληρωματικό τον Χρήστο Αγγέλη.

Από τον συνδυασμό ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ  εξελέγη ο Ηλίας Κοσμάς με 5 ψήφους και αναπληρωματικό τον Γιώργο Καραγιώργο.

Και τέλος από τον συνδυασμό ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εξελέγη ο Στ. Καλλώνης με 2 ψήφους και αναπληρωματικό τον Βησσαρίωνα Ζιώβα.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εκ μέρους του Προέδρου της και Δημάρχου Χρήστου Τσιρογιάννη έγινε ο ορισμός ως μελών δύο αντιδημάρχων, δηλαδή του Γιώργου Πανέτα και του Παντελή  Κολέτσιου, με αναπληρωματικούς  τον Χριστόφορο Σιαφάκα και Κων/νο Χαρακλιά αντίστοιχα.

Από την πλειοψηφία και τον συνδυασμό ΑΡΤΙΝΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εξελέγησαν οι Μιχάλης Κοτσαρίνης και Γεώργιος Μπουκουβάλας με 10 ψήφους και αναπληρωματικούς τον Παναγιώτη Γαλάνη και Δημήτριο Ευαγγέλου αντίστοιχα.

Από την μείζονα μειοψηφία και τον συνδυασμό ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ εξελέγη ο Χρήστος Γιώτης με 6 ψήφους και αναπληρωματικό τον Σωτήρη Βασιλάκη.

Από την ελάσσονα μειοψηφία και τον συνδυασμό ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ εξελέγη η Χριστίνα Σπάκα με 6 ψήφους και αναπληρωματικό τον Ευάγγελο Σκανδάλη.

Από τον συνδυασμό ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ εξελέγη ο Δημήτρης Νταλάκας με 5 ψήφους και αναπληρωματικό τον Κων/νο Μάρο,

Από τον συνδυασμό ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εξελέγη ο Βησσαρίων Ζιώβας με 2 ψήφους και αναπληρωματικό τον Στ. Καλλώνη.

Σχολιάστε

© Copyright 2019 Ipirotikovima.gr. All rights reserved.
Design & Development by Enterweb.gr