Δημοσίευση : Απρίλιος 23, 2019

Καθαρή εντολή από την πρώτη Κυριακή ζητά ο Καχριμάνης.

Καθαρή εντολή από την πρώτη Κυριακή ζήτησε ο περιφερειάρχης Ηπείρου και εκ νέου υποψήφιος Αλέκος Καχριμάνης στην συγκέντρωση που έκανε ο συνδυασμός του το περασμένο Σάββατο στα Γιάννενα.

«Εμείς ζητάμε εντολή αυτοδιοίκησης και όχι ετεροδιοίκησης. Ζητάμε καθαρή εντολή από την πρώτη Κυριακή.  Εμείς ενημερώνουμε, εσείς αποφασίζετε.  Αυτό επιτάσσει η Δημοκρατία» τόνισε ο Αλ. Καχριμάνης και μιλώντας για το διακύβευμα των εκλογών της 26ης Μαϊου υποστήριξε ότι το ζητούμενο δεν είναι αν βγει περιφερειάρχης από την πρώτη ή τη δεύτερη Κυριακή. «Το ποιος, το έχουν αποδεχθεί οι αντίπαλοί μας.  Το διακύβευμα είναι με τι όρους θα μπορέσουμε να φέρουμε σε πέρας την αποστολή μας. Για να βοηθήσουμε τον κόσμο και τον τόπο» τόνισε με έμφαση.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στο έργο της Περιφερειακής Αρχής και είπε μεταξύ άλλων ότι η ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού έδωσε ώθηση στην Ήπειρο. «Οι ενδοπεριφερειακές ανισότητες αίρονται με μεγάλα και μικρά έργα παντού» σημείωσε και ειδικά ανέφερε τα εξής: Το επόμενο δίμηνο δημοπρατείται η παράκαμψη της Αρχαίας Νικόπολης, η νέα σύγχρονη ευρωπαϊκή είσοδος της πόλης της Πρέβεζας. Παραδώσαμε στην κυκλοφορία την οδική σύνδεση Εγνατία- Τύρια- Ζωτικό, ξεκινά σύντομα το δεύτερο τμήμα και προετοιμάζουμε τη σύνδεση με την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας. Κατασκευάζεται η σύνδεση της Ιόνιας με τη Γέφυρα Πλάκας και εξασφαλίστηκε πίστωση 8 εκ. ευρώ για το τμήμα από Πλάκα μέχρι Άγναντα. Ενώνουμε με το δρόμο Καστανιά – Τετράκωμο τις Εθνικές οδούς Άρτα -Καρδίτσα και Άρτα- Τρίκαλα.  Εκπονούμε μελέτη για το δρόμο στο φράγμα Πουρναρίου για μείωση της απόστασης Βουργαρέλι- Άρτα.  Επιδιώκουμε τη σύνδεση της Εγνατίας με Ζαγόρι, αλλά και με το Βορειοδυτικό τμήμα της Ηπείρου, προς Κακαβιά- Κόνιτσα. Αναβαθμίζουμε το εθνικό οδικό δίκτυο και την οδική ασφάλεια με σύγχρονους κόμβους.

 

«Στόχος μας, είναι να αποκατασταθεί και να ασφαλτοστρωθεί το σύνολο του αγροτικού οδικού δικτύου, ώστε να μην υπάρχει μονάδα χωρίς άνετη πρόσβαση.  Προχωρούμε στις αδειοδοτήσεις και στον εκσυγχρονισμό των αλιευτικών καταφυγίων, στη δημιουργία καταδυτικών πάρκων» υποστήριξε και συμπλήρωσε: «Με τη συνεργασία των Δήμων Πρέβεζας, Άρτας, Κόνιτσας, αναβαθμίζουμε και αναδεικνύουμε τα ιαματικά λουτρά της Ηπείρου. Προσδοκία μας είναι να καταστεί η ακριτική Κόνιτσα τόπος «ευεξίας» και υψηλού τουρισμού.  Στις επιδιώξεις μας είναι να προχωρήσει και η σιδηροδρομική σύνδεση».

 

Σε άλλο σημείο είπε ότι το έργο που έχει επιτελέσει η παρούσα περιφερειακή αρχή δεν κρύβεται, δεν διαγράφεται και δεν μηδενίζεται, ενώ στοχεύοντας τους αντιπάλους του είπε ότι «ματαιοπονούν όσοι το επιχειρούν» και υποστήριξε: «Όλα αυτά τα χρόνια ήμασταν απόλυτα συνεπείς στις δεσμεύσεις που είχαμε αναλάβει.  Κάναμε όμως πολύ περισσότερα. Γιατί είμαστε η παράταξη της Ευθύνης.  Η παράταξη της αποτελεσματικότητας.  Και σήμερα μιλάμε με το έργο μας. Έργο που δεν κρύβεται, δεν διαγράφεται, δεν μηδενίζεται.  Ματαιοπονούν όσοι το επιχειρούν».

 

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι συνεχίζουμε και κτίζουμε πάνω στις βάσεις που βάλαμε, επενδύουμε στα πλεονεκτήματα της Ηπείρου και είπε πως κινείται σε τέσσερις άξονες:  Σε έργα που χρηματοδοτούνται από πόρους της Περιφέρειας και από Εθνικούς πόρους.  Σε έργα – δράσεις του ΕΣΠΑ και άλλων ευρωπαϊκών προγραμμάτων Σε έργα υπερτοπικής σημασίας .Σε παρεμβάσεις θεσμικού χαρακτήρα Είμαστε υπερήφανοι για το προηγούμενο ΕΣΠΑ. Για τα έργα που έγιναν, αλλά και για την απορρόφηση που επιτεύχθηκε, που ξεπέρασε το αρχικό ποσό που είχε εκχωρηθεί στην Ήπειρο. Η Περιφέρειά μας για να μη χαθούν χρήματα σε επίπεδο χώρας, συνέβαλε με τη διάθεση έργων της σε προγράμματα υπουργείων, όπως στο Interreg, στο Υπ. Περιβάλλοντος, στο Αλιείας. Στο τρέχον Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, η Ήπειρος είναι τέταρτη σε ποσοστό απορροφήσεων ανάμεσα στις έντεκα περιφέρειες της ίδιας κατηγορίας. Καλύπτει απόλυτα τους στόχους της Ε.Ε.. Έχουμε πολύ υψηλό ποσοστό δεσμεύσεων, αλλά πρέπει να γνωρίζουν όλοι, πως ο βαθμός υλοποίησης δεν εξαρτάται μόνο από την Περιφέρεια. Εξαρτάται και από τους άλλους φορείς που έχουν αναλάβει έργα και δράσεις, όπως οι Δήμοι, το Πανεπιστήμιο, οι ιδιώτες. Σχετικά με το νέο ΕΣΠΑ, είπε ότι δεν έχουν καθοριστεί ακόμη από την Ε.Ε. οι κατευθύνσεις του, αλλά υπογράμμισε πως «εμείς είμαστε έτοιμοι για να καταθέσουμε τις προτάσεις μας και να εντάξουμε και ορισμένα υπολειπόμενα έργα υποδομών».

Σχολιάστε

© Copyright 2019 Ipirotikovima.gr. All rights reserved.
Design & Development by Enterweb.gr